Zomer Zonder Vliegen: your chance for romance?

Valentijnsprimeur: een zomer zonder vliegen is niet alleen goed voor het milieu, het kan ook goed zijn voor je liefdesleven. Auteur en journaliste Hilde Martinez is fan van Zomer Zonder Vliegen en samen met relatietherapeute Mieke Mievis schreef ze Hart gezocht – 15 manieren om een lief te zoeken. Mievis heeft die 15 manieren ook allemaal zelf getest, gewikt en gewogen. Als uitsmijter geeft het boek nog 10 methodes die naar verluidt ook werken. Saved the best for last, methode 10: NEEM HET OPENBAAR VERVOER. We lazen onder andere het volgende:

Bijna één op de vier Belgen geeft toe ooit geflirt te hebben op de trein. Eén op de twintig koppels zouden mekaar hebben leren kennen via het openbaar vervoer. Je hoeft niet ver te zoeken naar een openingszin. ‘Waar moet jij naartoe?’ is in dit geval een gepaste vraag. Ga gerust naast of tegenover de persoon zitten waarin je geïnteresseerd bent. Ook het missen van je aansluiting hoeft vanuit dating-oogpunt geen ramp te zijn. Wie weet verschijnt door de vertraging wel plotseling de liefde van je leven voor je op het perron. Alweer is de openingszin een makkie: ‘Heb jij ook je aansluiting gemist?’

Waar moede gij naartoe? Die vraag op het vliegtuig stellen zou inderdaad nogal onnozel zijn! En oogcontact zoeken gaat op een trein toch nog net iets gemakkelijk dan op een vliegtuig.  En geef toe, de tijd dat vliegen nog wel iets romantisch had ligt al ver achter ons. Een overbevolkte Ryanairvlucht of een ouderwetse romantische reis met de nachttrein deze zomer, wat zal het worden?

Zomer Zonder Vliegen, de zomer van je leven – your chance for romance!

‘Hart gezocht’ is uitgegeven bij Houtekiet.