02 December 2020

60 uren voor het klimaat

door Zomer Zonder Vliegen
Nieuws & Info
02 December 2020

60 uren voor het klimaat

door Zomer Zonder Vliegen

Samen met de Klimaatcoalitie en Greenpeace Belgium deed Zomer Zonder Vliegen mee aan de langste klimaatbetoging ooit, van maandagmorgen 30 november tot woensdagavond 2 december!

⏮ Exact 5 jaar na de start van de klimaattop in Parijs en twee jaar na Claim the Climate, de grootste klimaatmars ooit in België was het hoog tijd tijd om opnieuw de straat op te gaan, en dat deden we helemaal conform de corona-tijdsgeest - coronaproof dus. ⌚️ Zestig (60!) uur lang losten zestig (60!) mensen uit tientallen verschillende organisaties elkaar af om te betogen aan het Vlaamse, Brusselse, Waalse en federale parlement. Concreet pleitten de actievoerders een vermindering van de CO2-uitstoot op Europees niveau met minstens 60% tegen 2030.

Zomer Zonder Vliegen hield de vlam 🔥 brandend op dinsdagochtend tussen 9 en 10 uur. Via de livestream op de actiewebsite van Greenpeace kon iedereen onze Peter Paul horen vertellen over Zomer Zonder Vliegen, wat ons verhaal is en wat we eigenlijk vragen aan de beleidsmakers met betrekking tot luchtvaart, zowel in eigen land als wereldwijd.

Een filmpje met een korte impressie van onze livestreamsessie kan je hieronder bekijken. De lange versie met het volledige gesprek tussen Peter Paul en Zanna van Greenpeace kan je hier bekijken. Een uitgebreid artikel over de actie kan je lezen op de website van De Wereld Morgen

Stay Grounded, Stay Rebellious!