18 April 2018

Zomer Zonder Vliegen: voor elk wat wils!

door Zomer Zonder Vliegen
Nieuws & Info
18 April 2018

Zomer Zonder Vliegen: voor elk wat wils!

door Zomer Zonder Vliegen

Joepi, buitenspeeldag vandaag! Ook Zomer Zonder Vliegen gaat naar buiten. Er is niet alleen de Zomer Zonder Vliegen Knutselworkshop op woensdag 16 mei, je vindt ons ook op de Duurzaam Reizen Soirée van Milieuwerkgroep van JNM op 26 april en op zaterdag 6 mei kan je met ons in gesprek gaan op Gent aan Zee.

More to come, en niet alleen voor Gentenaars !

Knutselworkshop, duurzaam reizen soirée, Gent aan Zee… Qué?

De zomer komt eraan! Ook voor kinderen kan het een Zomer Zonder Vliegen worden! Om helemaal zin te krijgen in de zomer organiseren we een leuke knutselworkshop voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. Wil je ook wel eens zonder vliegtuig op vakantie? Gaan we dan deze zomer niet gewoon lekker met de trein? En… waarom knutselen we die trein dan niet gewoon helemaal zelf in elkaar? Kom naar onze knutselworkshop op woensdagmiddag 16 mei van 14u tem 16.30u in het Vredeshuis in Gent en je zal zien hoe je zoiets fikst. De Knutselworkshop is een samenwerking tussen Zomer Zonder Vliegen, Gents Milieufront en Knutselien. Inschrijven verplicht, inschrijven kan hier.

Het programma van de Duurzaam Reizen Soirée op donderdag 26 april vindt je op facebook.  Zomer Zonder Vliegen verzorgt de inleiding van de avond die plaats vindt in het Treck Hostel in Gent. Verder op het programma oa. het verhaal van een treinreis naar China en van een liftavontuur tot in Afrika, en tips en tricks voor fietsreizen!

Op zondag 6 mei 2018 wordt tijdens het  gratis klimaatfestivalGent aan Zee‘ de Bijlokesite omgetoverd tot een gezellig kustdorpje. Gent aan Zee is een zomers festival rond het thema duurzaamheid, met inspirerende workshops, verhelderende lezingen, een klinkend debat, zilte strandanimatie,  een gezellige info-en boerenmarkt, een speakerscorner en een speciaal programma voor de kinderen. Kom af, ‘t wordt een vree wijze dag en ga naar ons op zoek op de infomarkt! Alle info over Gent aan Zee vindt je hier