08 July 2019

Allemaal aan boord voor duurzaam reizen!

door Zomer Zonder Vliegen (Peter Paul)
Nieuws & Info
08 July 2019

Allemaal aan boord voor duurzaam reizen!

door Zomer Zonder Vliegen (Peter Paul)

Trossen los, onze ZZV-campagnecoördinator Peter Paul kiest begin oktober het ruime sop! Met Sail to the COP gaat hij 12.500 kilometer zeilen naar de VN-klimaatconferentie in Chili. Waarom? Omdat op dit moment de luchtvaart slechts een kleine rol speelt in het globale klimaatdebat, én dat moet anders! Het moet tot wereldleiders doordringen dat de emissies van de luchtvaartindustrie sterk blijven groeien, terwijl onze CO2-uitstoot juist drastisch naar beneden moet. En waar kan je die boodschap beter overbrengen dan op de jaarlijkse VN-klimaattop? Maar wat doe je als die klimaattop dit jaar aan de andere kant van de wereld plaatsvindt? Juist, ja: zeilen!

Geen idee hoe het zit met de belastingen op een zeilreis, maar op kerosine wordt in ieder geval géén belasting geheven, en op een vliegtuigticket betaal je geen BTW, terwijl dit wel moet voor bijvoorbeeld bus en trein. Daarom is het belangrijk het huidige emissiebeleid te veranderen en duurzame reisalternatieven te stimuleren op internationaal niveau

Sail to the COP is een initiatief van vier Nederlandse studenten/young professionals die al lang ijveren voor een drastische ommezwaai in de reisindustrie. Met ongeveer twintig deelnemers - elk met hun eigen klimaat- en andere expertise - gaan ze  zich onder begeleiding van een ervaren crew wagen aan de oversteek van de Atlantische Oceaan. Aan boord zal hard gewerkt worden aan een visie en een roadmap voor de toekomst van duurzaam reizen. We zijn er zeker van dat de ervaring van Zomer Zonder Vliegen hier goed van pas zal komen - meer specifiek wat betreft de positieve beeldvorming rond de alternatieven voor vliegreizen! Ook zullen de zeilers acties voorbereiden om de emissies van de luchtvaart hoger op de politieke agenda te krijgen. 

Wil je Peter Paul steunen voor deze oversteek? Dit kan via zijn crowdfunding: https://www.gofundme.com/f/sail-to-the-cop!

Wil jij dit project op een andere manier steunen? Kijk dan vandaag nog naar de mogelijkheden om te sponsoren, partner te worden of deel te nemen aan de reis op www.sailtothecop.com!

Anchors aweigh!