23 March 2021

Zomer Zonder Vliegen is back in the air!

door Zomer Zonder Vliegen
Nieuws & Info
23 March 2021

Zomer Zonder Vliegen is back in the air!

door Zomer Zonder Vliegen

GROOT NIEUWS: vanaf het najaar 2021 gaat Zomer Zonder Vliegen terug on the road! We ontwikkelen op dit moment een interactieve workshop. Daar plannen we nu donderdagavond 25 maart een eerste redelijk exclusieve try-out rond en daarvoor zoeken we... JOU MISSCHIEN?  

De try-out is vooral bedoeld voor mensen die zelf eens een avond willen organiseren in hun  vereniging, bedrijf, vrijetijdsbeweging, school,...... rond de klimaatimpact van de luchtvaart en de alternatieven voor vliegreizen.  Na het bijwonen van de try-out, zullen we jullie feedback vragen: wat vonden jullie goed of minder goed, wat misten jullie nog in de workshop of waar mochten we gerust wat dieper op ingegaan zijn - dat alles met het oog op de effectieve organisatie van de workshop voor jouw achterban binnen enkele maanden!

Corona is nog altijd onder ons, dus de try-out gaat geheel conform de tijdsgeest gewoon online en webinargewijs door, maar we zijn hoopvol dat het binnen enkele maanden wel allemaal offline kan! 

  • Wil je er bij zijn nu donderdag 25 maart om 20 uur en ons nadien je sowieso fel gewaarde feedback bezorgen? Dat zou fantastisch zijn! Laat het ons weten via mail en we geven je de link waar je ons kan vinden! 
  • Kan je er donderdag niet bijzijn maar ben je sowieso geïnteresseerd in een avond met en over Zomer Zonder Vliegen in jouw organisatie? Laat het ons zeker ook weten via mail en dan maken we samen alles zo snel mogelijk verder concreet (moet het nog gezegd worden: dat alles onder voorbehoud van eventuele coronaperikelen)! 

De workshop zal gegeven worden door Veerle Colle. Veerle trok de afgelopen jaren als Zero Waste Coach het land rond met de Zero Waste Rollercoaster, een interactieve lezing over leven met minder afval en minder verspilling. Bovendien is ze ook de auteur en illustrator van de Zero Waste Kalender en heeft ze een podcast waarin zelfs Zomer Zonder Vliegen al eens mocht opdraven!

Struin zeker eens door de blog en de FAQ's op onze website om een eerste idee te krijgen van wat je inhoudelijk mag verwachten van de workshop.

"... Niets zo opwindend als de romantiek van het trage reizen, terwijl het landschap aan je voorbijtrekt. Toch kiezen we steeds vaker voor het vliegtuig om onze reisbestemming te bereiken, zelfs als die helemaal niet zo ver van huis ligt.

Jammer genoeg zijn vliegreizen niet zo goed voor het klimaat. Eén enkele vliegreis kan al onze inspanningen om onze persoonlijke CO2-uitstoot te verkleinen in één klap teniet doen. 

Waarom reizen we zo graag en waarom kiezen we voor een bepaalde bestemming? In deze interactieve lezing  gaan zoeken we samen antwoorden. We stellen de vanzelfsprekendheid van reizen per vliegtuig in vraag en dagen je uit om alternatieven te herontdekken. Niet met het opgestoken vingertje, maar vooral met veel prikkelende inspiratie en concrete tips!..."

TOT DONDERDAG... OF TOT OVER ENKELE MAANDEN?

Zonnige groeten,

Zomer Zonder Vliegen en Veerle Colle