15 March 2018

Back to the Future: The Trans Europ Express

door Zomer Zonder Vliegen
Inspiratie
15 March 2018

Back to the Future: The Trans Europ Express

door Zomer Zonder Vliegen

De Capitole du matin, de Diamant, de Edelweiss, de Etoile du Nord: het zijn de namen van een aantal treinen die deel uitmaakten van het internationale netwerk Trans Europ Express. Het netwerk startte in de jaren ‘50 en kende de volgende twee decennia veel succes. In de jaren ’80 werd de TEE stelsmatig teruggeschroefd en uiteindelijk afgeschaft: de concurrentie van het vliegtuig werd te groot.

Een écht grensoverschrijdend Europees spoornetwerk: enkel voer voor nostalgici, of komt alles terug? Wij duimen keihard voor het laatste, back to the future! Droom weg bij de prachtige designs van de affiches en treinstellen van de TEE op deze website!

 

Zelf ook pró een grensoverschrijdend spoorwegnetwerk?

  • Vanuit Brussel geraak je tot in Amsterdam, Keulen, Luxemburg, Londen, Frankfurt en Parijs. In de zomer kan je ook rechtstreeks naar Marseille, Valence, Avignon en Aix-en-Provence!
  • Voor andere bestemmingen moet je overstappen, maar gelukkig zijn er nog verschillende kleinere internationale netwerken. Een leuk overzicht vind je op de site van B-Europe.
  • Ook in andere landen pleiten veel mensen enthousiast voor een sterk internationaal treinnetwerk. In Nederland loopt er op dit moment bijvoorbeeld een petitie voor een rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Berlijn. Teken de petitie hier!