26 May 2018

De magie van de veerboot (2)

door Toby (Zomer Zonder Vliegen)
Inspiratie
26 May 2018

De magie van de veerboot (2)

door Toby (Zomer Zonder Vliegen)

Het was een kille, grijze herfstdag, de tweede dag van een weekend fietsen in Nederland. De duisternis valt snel, de temperatuur gaat gevoelig omlaag en het begint te miezeren. Het was een fantastisch weekend geweest – een groots avontuur in pocketformaat. Op het jaagpad langs het kanaal naar Vlissingen ben ik helemaal alleen.

De diepblauwe letters aan het terminalgebouw van de ferry naar Breskens lichten fel op – het licht als een warme gloed die mij naar de warmte van thuis doet verlangen. Op de Westerschelde zie ik  in de verte de lichtjes van de haven van Zeebrugge flikkeren. Er is een zeeman aan mij verloren gegaan.

♣ Zelf bootje varen dicht bij huis?

Ben je op zoek naar een combinatie citytrip – natuurbeleving? Wij hebben een supertip… de waterbus
  • Na Londen, New York en Rotterdam varen er ook in Antwerpen bussen op het water. De waterbus – een halve speedboot – vaart ieder half uur van het Steenplein naar Kruibeke en Hemiksem. Alle info vind je hier
  • Je stapt op in het hart van de stad en nog geen twintig minuten later sta jij aan de rand van de polders van Kruibeke, met zijn 6 vierkante kilometer het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen en een fantastisch wandel- en  fietsgebied. Ga er heen en verwonder je… natuur en open ruimte in Vlaanderen, het is nog al niet naar de wuppe!