21 March 2019

De nachttrein: een liefdesverklaring

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)
Inspiratie
21 March 2019

De nachttrein: een liefdesverklaring

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)

“Op een laddertje klimmen om in je slaapbank te sukkelen. Het gestage geraas als sussend achtergrondgeluid terwijl je indommelt. De cadans van de trein, de diepe hartslag van het beest dat over de sporen zuidwaarts vliegt. Af en toe turen in de nacht naar een lichtje. Wat voelt het heerlijk vertrouwd. Net als vroeger, met de intussen afgeschafte rode nachttrein naar Zwitserland.

Woelen in een smal bed. Dooreengeschud worden in perfecte synchronisatie met het schudden van de trein. Een oververhitte coupe door de warmte van vier slapende lijven. Nachtelijk ijsberen op de benauwende gang, de nacht ontdaan van alle menselijke geluiden, en tevergeefs proberen om een verlicht plaatsnaambordje te lezen dat veel te snel voorbijflitst. De machine stopt, trekt zich langzaam weer op gang, stopt weer. De trein kruipt, holt, kreunt, kraakt, steunt, fluistert, piept. Een levend, grommend beest, lijkt het, en ik zit opgesloten in de buik.

De onbetaalbare beloning: wakker worden in Spanje, met een onbeschrijflijk mooie zonsopgang boven de heuvels van Segovia en Madrid er bovenop.”


Zelf ook je liefde verklaren aan reizen zonder vliegtuig?

Het is Lieve Van den Bulck die bovenstaande ode op haar eigen blog schreef en er ons een mailtje over stuurde. Het verhaal is al enkele jaren oud en de nachttrein naar Madrid is niet meer, maar vervangen door een HST-verbinding overdag met minimaal één overstap in Barcelona. Gelukkig of helaas, vraagt Lieve zich af. Het bovenstaande indachtig, voor nostalgische zielen zoals ons in ieder geval doodjammer! Omdat er nooit verhalen genoeg kunnen zijn…doe zoals Lieve en blijf ze delen met ons via info@zomerzondervliegen.be of een berichtje op facebook, bedankt!
 

Zelf ook je liefde verklaren aan reizen zonder vliegtuig?


  • Het is Lieve Van den Bulck die bovenstaande ode op haar eigen blog schreef en er ons een mailtje over stuurde. Het verhaal is al enkele jaren oud en de nachttrein naar Madrid is niet meer, maar vervangen door een HST-verbinding overdag met minimaal één overstap in Barcelona. Gelukkig of helaas, vraagt Lieve zich af. Het bovenstaande indachtig, voor nostalgische zielen zoals ons in ieder geval doodjammer!
  • Omdat er nooit verhalen genoeg kunnen zijn… doe zoals Lieve en blijf ze delen met ons via info@zomerzondervliegen.be of een berichtje op facebook, bedankt!

wakker worden in Spanje...