05 April 2019

De zomer van je leven, voor jongeren van 9 tot 99!

door Zomer Zonder Vliegen
Inspiratie
05 April 2019

De zomer van je leven, voor jongeren van 9 tot 99!

door Zomer Zonder Vliegen

Op een zomer zonder vliegen staat geen leeftijd! We kregen een leuk berichtje van Jo Verwimp:

‘De keuze om te reizen zonder vliegtuig maakt voor mijn vrouw en mij deel uit van onze ecologische instelling. Het klinkt misschien vreemd, maar voor ons is het een instelling die we al hebben sinds onze kindertijd in de jaren ’50 – de naoorlogse jaren, en we hebben ze altijd weten te houden.

We zijn nu 74 jaar, een enkele keer namen we het vliegtuig, maar dat is inmiddels ook al meer dan 15 jaar geleden. Ook de auto halen we maar vier of vijf keer per jaar van stal, als het niet anders kan. We rijden nauwelijks 500 km per jaar! Óns vervoermiddel is de fiets, zowel voor dagelijks gebruik als voor recreatieve doeleinden. We reizen heel graag in eigen land en combineren de fiets met het openbaar vervoer. Onze vouwfiets gaat makkelijk en gratis mee op de trein, bus, tram of metro.

Van zodra het weer goed is trekken we er voor een dagje op uit, de natuur in. Met de trein gaan we bijvoorbeeld tot Dinant en dan fietsen we langs de Maas tot Namen, of we springen op de trein naar Eupen en rijden van daar naar Aachen. Onze Bromptons gaan al 15 jaar mee en tot nu toe hebben we onderweg nog nooit noemenswaardige problemen gehad!'

 

Zelf dagtrips maken met (vouw)fiets, trein en openbaar vervoer?


  • Jo verzamelde maar liefst 227 (!) van zijn favoriete dagtrips op zijn routeyou-pagina, vol met nuttige info voor wie zelf op pad wil gaan – of je nu 9 of 99 bent!
  • Jo schrijft ook regelmatig verslagjes in het magazine Fietsen moet kunnenHier vind je het verhaal van een tocht langs de scheepsliften van het Canal du Centre in Henegouwen en hier over een fietsdaguitstap in de Ourthevallei.