11 September 2019

Gezocht: campagnemedewerkers!

door Zomer Zonder Vliegen
Nieuws & Info
11 September 2019

Gezocht: campagnemedewerkers!

door Zomer Zonder Vliegen

ZELF VRIJWILLIGER WORDEN BIJ ZZV?

      Wie zoeken wij? 

We zoeken denkers en doeners, dromers en praktische geesten, podiumbestormers en stille krachten, schrijvers en sprekers, creatieve geesten en administratieve bollebozen! We zoeken met andere woorden mensen die willen meewerken aan onze campagne op inhoudelijk, creatief of ondersteunend vlak. Bij Zomer Zonder Vliegen krijg je de kans om je engagement ook voor een aanzienlijk deel zelf in te vullen. Concreet zoeken wij:

Bevlogen sprekers en vlotte schrijvers: zie onze twee andere vacatures, hier  en hier!

Administratieve bagageafhandelaars: voor eenvoudige administratieve taken eigen aan een kleine vzw (zonder betaalde krachten): beheer van de financiën, opvolgen vzw-verplichtingen en -administratie (bv. vrijwilligersverzekeringen), nagaan subsidiemogelijkheden i.f.v. concrete projecten,....

Creatieve, grafisch en digitaal getalenteerde crewleden : voor het maken van leuke en grafische content voor op onze social media en voor het maken van visueel mooi ogende (powerpoint)presentaties (in overleg met de vrijwilligers die met ons verhaal de boer op gaan, zie andere vacature).

Social media-stewards en stewardessen: voor het heel regelmatig updaten van onze instagram- en facebookpagina met content die je aangeleverd krijgt of die je zelf bedenkt.

Organisatorisch grondpersoneel: voor het organiseren van één of meerdere events van heel verschillende aard, zolang het maar met luchtvaart, klimaat en reizen te maken heeft 😉. Enkele mogelijkheden: een debatavond met verschillende experts en andere betrokkenen, een ludieke of inspirerende quiz over reizen en klimaat, een feestje met overzeese allures,...

activistische verkeersleiders: voor het uitdenken en organiseren van direct actions - idealiter samen met andere organisaties en activisten, bijvoorbeeld sit-in’s, straat- of ander protest, flashmobs,... Heel belangrijk hier om te vermelden dat een positieve boodschap voor Zomer Zonder Vliegen blijft primeren - om iets tegen een flashmob of een applausactie in het treinstation te hebben moet je al een zeer grote zuurpruim zijn 😉. 

✅ marketingpiloten: om ons mee te helpen van Zomer Zonder Vliegen een nóg sterker merk te maken ;), bijvoorbeeld door het bedenken en uitvoeren van een virale actie of andere marketing-splinterbom. 

     ⏩ Wat bieden wij?

 Zomer Zonder Vliegen geeft je de nodige (inhoudelijke en andere) input en ondersteuning. We werken altijd in onderling overleg. De communicatie van Zomer Zonder Vliegen loopt het hele jaar door, maar het zwaartepunt ligt uiteraard in de lente en de zomer!

✅ We supporteren hard voor mensen die van aanpakken weten en met zin voor initiatief. Je krijgt van ons zeker de ruimte om je ideeën werkelijkheid te laten worden (voor zover ze passen in ons bredere plaatje natuurlijk 😉), maar vergeet niet dat Zomer Zonder Vliegen louter draait op vrijwilligers!

De tijd die je aan je engagement besteedt, bepaal je volledig zelf! In bepaalde gevallen kunnen wij een vrijwilligersvergoeding voorzien (te bespreken). 

Zomer Zonder Vliegen is een initiatief van een kleine groep geëngageerde vrijwilligers. Met onze campagne hebben we onze plaats in de kern van het (klimaat)debat, en dat zal in de nabije toekomst zeker niet veranderen - integendeel. Onze reis- en vliegcultuur maakt deel uit van een ruimer consumptiepatroon dat de planetaire grenzen ver te buiten gaat en dus onhoudbaar is. We zijn er van overtuigd dat het het verhaal dat wij daar met Zomer Zonder Vlliegen tegenover stellen (anders reizen, trager, bewuster, en ja, soms minder ver) heel waardevol is.

    En jij? 

Wil jij samen met ons een fantastisch, hoopvol verhaal schrijven over hoe een andere wereld mogelijk is? Laat het ons weten via mail, en samen bekijken we snel de mogelijkheden! Bekijk zeker ook nog eens onze andere vacatures hier en hier!

Contactinfo@zomerzondervliegen.be