04 April 2020

Kampeer eens in je eigen tuin!

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)
Inspiratie
04 April 2020

Kampeer eens in je eigen tuin!

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)

KAMPING KONTAKT organiseerde vorige zomer een alternatieve, sociaal-ecologische stadskamping in hartje Leuven, op de Philipssite op een boogscheut van de grote markt. Omdat je voor een leuke vakantie geen duur vliegticket moeten kopen naar één of ander exotisch oord! Voor deze paasvakantie hebben ze een nieuwe uitdaging: kampeer eens in je eigen tuin! De onderstaande blog verscheen eerder al op de eigen blog van Kamping Kontakt.

----------------------

De vakantie is begonnen en er is een zálig weertje voorspeld. Helaas mogen we momenteel onze valiezen nog niet inpakken en is het ook geen optie om met zijn allen de terrasjes op te zoeken. Maar… niet getreurd! Als je niet buitenshuis kan genieten van de zon, breng dan gewoon het vakantiegevoel naar je eigen kot: van achtertuin tot balkon, van woonkamer tot speelruimte.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.We willen graag iedereen oproepen om massaal te gaan kamperen in eigen nest! KAMPING KONTAKT staat voor duurzaamheid, zowel op sociaal als ecologisch vlak. Thuis vakantie vieren heeft dan ook enorm veel voordelen: alle plaats is voorbehouden voor jou en je familie, je hoeft niet je halve inboedel mee te pakken, er komen geen auto’s/files/vliegtuigen bij kijken… en de luxe van je eigen sanitair is dichtbij.

Maar ze maken er bij KAMPING KONTAKT ook altijd een collectief feestje van. Daarom dagen we iedereen uit om foto’s te maken. Hoe ziet jouw thuiscamping eruit? Op welke manier geniet jij thuis van het lentezonnetje? Deel je ervaringen gerust op de Facebookpagina van Kamping Kontakt of stuur hen een mailtje.

Voor een beetje inspiratie lees je hier al onze thuiskampeertips:

 Geen tent?! Geen nood… genoeg manieren om alsnog te kamperen! 

  • Span een touw door de kamer & hang daar een groot laken over.
  • Bouw zelf een tipi.
  • Hang een laken over de zetel en voilà: je hebt een knusse éénpersoonstent.
  • Leen een tentje bij de buren (maar houd afstand en let goed op alle maatregelen!).

 Maak het vervolgens gezellig! 

Hang sfeerlichtjes op, neem veel kussenstjes mee in de tent, leg matjes of dekens buiten op het gras, bereid een picknick voor, ..

 En kies een leuke camping-activiteit! 

  • Lees een boek, vertel verhalen, zing liedjes, …
  • Organiseer een schattenjacht, speel verstoppertje, maak een bloemenketting, doe “ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet”, maak een krijttekening, …
  • Zoek figuren in de wolken, kijk naar de sterren, maak handschaduwen met een zaklamp…
  • Leer (slaap)zaklopen & houd een kussengevecht.
  • Rooster marshmallows boven de barbecue.

Veel plezier & vergeet vooral geen fotootje te delen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: boom, lucht en buiten