15 March 2018

Mooie dagen dichtbij huis: de Vlaanderen Fietsroute

door Toby (Zomer Zonder Vliegen)
Inspiratie
15 March 2018

Mooie dagen dichtbij huis: de Vlaanderen Fietsroute

door Toby (Zomer Zonder Vliegen)

De eerste schuchtere lenteavond van het jaar heeft iets magisch – een avond die een belofte inhoudt. Na het werk fiets ik van Antwerpen naar Gent. Ik doe het vaak, ’s morgens fiets op de trein, ’s avonds met de fiets huiswaarts. Het vakantiegevoel komt snel, zo ergens halfweg de tramterminus in Zwijndrecht en Sint-Niklaas-Oost. Op de fietsostrade tussen Belsele en Lokeren gaat het crescendo. Enkel een voorbijrazende IC-trein verstoort even de rust. Ik was bijna echt vergeten hoe schoon de lente hier kan zijn.

Bovenstaand stukje is het verhaal van vanavond – de eerste lenteavond. En toch schreef ik het drie jaar geleden al, als inleiding van een artikel over de Vlaanderen Fietsroute – een bewegwijzerde route van ruim 800 kilometer door de vijf Vlaamse provincies. Alles komt terug. De eerste lenteavond van 2015 inspireerde mij toen tot een ode aan fietsen in Vlaanderen. Het artikel verscheen in Frontaal (tijdsschrift van het Gents Milieufront) en in Op Weg (magazine van de vereniging Grote Routepaden). Klik hier voor het hele artikel en droom weg over een zomerse fietsreis in eigen land!

Zelf ook op weg langs de Vlaanderen Fietsroute deze zomer?

  • De Vlaanderen Fietsroute (820 km) is er voor iedereen: je kan de route in één keer fietsen, of in verschillende delen opsplitsen, dagafstanden kies je zelf!
  • De bewegwijzering is uniform voor het hele traject, alleen de nummering op de bordjes kan op het eerst zicht wat verwarrend lijken: de Vlaanderen Fietsroute is eigenlijk een combinatie van 4 andere fietsroutes: LF1, LF5, LF6 en LF7.
  • Een kaart met de route vind je op groteroutepaden.be/nl/route/334/vlaanderen-fietsroute.html
  • Alle andere info vind je op vlaanderenfietsroute.be