11 August 2019

Naar Hongarije Zonder Honger

door Gast (Evelien)
Inspiratie
11 August 2019

Naar Hongarije Zonder Honger

door Gast (Evelien)

Omdat een beeld soms meer smaakt dan duizend woorden... Een fotoverslag van een treinreis naar Hongarije van ZZV-supporters Evelien Van Bockstal en Koen Verpoorten! Honger hebben ze al zeker niet gehad! Zelf ook naar Hongarije met de trein? De tips van Evelien en Koen vind je onderaan de foto's. 

🕘 9u12: Ontbijt in Luik #koffiekoek

🕛 12u00: Lunch in Frankfurt #yummie

🕧12u30: Nog meer lunch in Frankfurt #DeutscheGründlichkeit

🕖19u00: Diner in Wenen #healthy

🕙 22u00: Slaapmutsje in Boedapest #DontMissYourChanceForRomance


 

Zelf naar Hongarije met de trein?


De ervaringen en tips van Evelien en Koen lees je hieronder. Evelien en Koen zijn ook de initiatiefnemers van E&KO, een webplatform met tips voor een duurzamer leven. 


  • Met drie overstappen (Luik, Frankfurt en Wenen), geraak je in Boedapest in minder dan 14 uur. Dat is langer dan met het vliegtuig, maar korter dan met de auto. En op een trein kan je rondwandelen en kan je tijdens het overstappen ook nog een glimp opvangen van andere steden, dus waarom twijfelen?
  • Wij zoeken altijd via www.loco2.com, maar www.trainline.eu en www.omnio.com geven ook een goed idee van treinduur en prijzen. De tickets boekten we via Deutsche Bahn International. Tickets kosten 80 tot 120€ enkele reis vanuit België. Een schappelijke prijs vinden wij, zeker in het hoogseizoen! Bovendien kom je aan in het centrum van de stad en heb je geen gedoe met bagage die verloren gaat ergens in één of ander luchthavengebouw.
  • Yes, treinen in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije hebben allemaal WIFI en stopcontacten per stoel!
  • Twijfel je al een tijdje om ook eens met de trein te reizen, maar heb je geen idee van duur van de reis of prijs, neem dan een kijkje op  deze kaart.