15 April 2020

Semmerzake

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)
Inspiratie
15 April 2020

Semmerzake

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)

Uitdaging voor creatievelingen voor tijdens uitstapjes dicht bij huis: bedenk een verhaal en schrijf het op als je thuiskomt, net zoals ZZV-gastverhalenverteller Pieter Van den Brande deed. Zijn in nonsens verpakte levensvragen of in levensvragen verpakte nonsens hebben we mét toestemming gejat van zijn persoonlijke blog, getiteld Kikkerdrilboor.

Ik fiets over heuvels. Heuvels die door laaglandbewoners en snoeverige coureurs ooit het epitheton ‘berg’ toebedeeld kregen, maar waarvan iemand die wat van bergen weet me onlangs bezwoer dat ze nauwelijks de naam ‘verhoging in het landschap’ waard zijn. Op mijn dij zit een bij, een lifter uit het dal die gehoord had dat de bloemen fleuriger zijn aan de andere kant van de berg. Heuvel. Verhoging.

De bij fietst mee. Eén kilometer, twee, tien. Ze heeft niet gevraagd waar ik heen ga. Zou het bijen iets uitmaken waar ze zijn of waar ze heengaan? Zouden ze de lichte paniek kennen die zich van je meester maakt als je bij nachte in een vreemde stad plots beseft dat je de verkeerde bus hebt genomen? Het was toch nummer 42? Of was het 24? En in welke richting? En waarom is het hier zo donker buiten?

De heuvels maken me dorstig en ik stop bij een bankje voor een verfrissende teug van wat het ook weer was dat ik in mijn drinkbus had gedaan. De bij vliegt op. In haar zacht gezoem hoor ik helder: ‘K*k. Hoe kom ik van hieruit ooit terug in Semmerzake?’

Voor wie er zou aan twijfelen, Semmerzake bestaat echt: het is een dorp in Oost-Vlaanderen. Er is zelfs... een militair luchtvaartcontrolecentrum ;)!

(foto hierboven: PVdB, omslagfoto: wikipedia, Spotter2 CC.3.0).