07 January 2019

Terug naar de kust

door Zomer Zonder Vliegen (Toby)
Inspiratie
07 January 2019

Terug naar de kust

door Zomer Zonder Vliegen (Toby)

De Belgische kust niets voor jou? Think again.

Het was  jaren geleden dat ik nog in het Zwin geweest was. Veel meer dan dat het ooit een zeearm was die tot in Brugge reikte, wist ik ook niet meer.

Het was door een snelle blik op google maps enkele weken eerder dat mijn nieuwsgierigheid gewekt was. Wat ik me afvroeg was eenvoudig: kan je via het strand vanuit Knokke tot Cadzand wandelen – van België naar Nederland, de grens voorbij? Of is het water van de Zwingeul  gewoon veel te diep? En zelfs als de geul te diep is, moet er toch ergens één stukje zijn waar het met een forse sprong of natte voeten wel lukt? Ik had het antwoord snel op internet kunnen vinden, maar wat zou daar de lol van geweest zijn?

Het verlangen om de wereld ontdekken en te herontdekken is er altijd en overal. Ontdekkingsreiziger in het diepst van mijn gedachten, zelf tijdens een wandeling over het strand aan de Belgische kust. Of is het gewoon mijn kinderlijke nieuwsgierigheid die ik nooit ben kwijtgespeeld? Zelfs het feit dat het strand eigenlijk vol met andere mensen liep, deed er niet zoveel toe.

En of je nu van Knokke tot in Cadzand geraakt via de kust zonder natte voeten… Zoek dat maar mooi zelf uit (nee, niet via google)!

 

Zelf op ontdekking in eigen land?


  • Op ontdekkingstocht gaan dicht bij huis, een mooi woord daarvoor is micro-adventuring.  Een micro-avontuur, dat beleef je in eigen land, streek, stad of dorp, straat desnoods – geen plek is te min. Het is een avontuur simpel in uitvoering, groots in ervaring, het moet niet veel te kosten en hoeft niet lang te duren – een uur, een dag, een nacht, een weekend.  
  • Adventure is in the eye of the beholder, Je micro-avontuur maak je zelf. Een micro-avontuur beleven, dat gaat ook over het breken van je dagelijkse routine: ga picknicken in het park in plaats van in de bedrijfskantine, ga frisbeeën op het grasveld, neem eens een andere weg naar huis, maak een nachtelijke wandeling, slaap  een nacht in de tuin, neem de trein naar een onbekende plek en fiets terug naar huis, niet is te gek of te onnozel. Gewoon doen!