03 April 2018

Vooruitgang

door Toby (Zomer Zonder Vliegen)
Inspiratie
03 April 2018

Vooruitgang

door Toby (Zomer Zonder Vliegen)

De trein van Magyar Államvasutak – de Hongaarse spoorwegmaatschappij – van Boedapest naar Gyor is een droom: goedkoop, bijna geruisloos, met veel plaats voor fietsen én met goedwerkende wifi. Dat laatste post ik dan maar meteen op facebook. De Hongaarse spoorwegen komen van ver. De eerste vrouwelijke bestuurders werden pas in 2013 opgeleid. Bij conventionele locomotieven gebeurde het aan- of loskoppelen van de wagon met een zware sleutel en de Hongaren hadden altijd geoordeeld dat alleen mannen hiervoor geschikt waren. De meer moderne treinen zijn uitgerust met een tractie-apparaat, waardoor fysiek werk niet langer nodig is. De toekomst is begonnen, zelfs bij de Hongaarse Spoorwegen. Nu bij de NMBS nog!

Zelf naar Hongarije zonder vliegtuig deze zomer? 

Üdvözöljük Magyarországon, élvezze az üdülését! Er zijn meer dan genoeg redenen om naar Hongarije te gaan. Qua taal, voel je je alvast ver van huis. Hongaars is to-taal onbegrijpbaar. En dat beseffen de Hongaren zelf blijkbaar ook. De website van Sziget Festival – het Rock Werchter van heel Oost-Europa – heeft zelfs een Nederlandstalige versie! Maar er zijn nog redenen om naar Hongarije te gaan.  Wij geven er zes, in zes foto’s!

Üdvözöljük Magyarországon, élvezze az üdülését!

#01. Hongarije: het Vlaanderen van Oost-Europa!

Soms waan je  je in Hongarije gewoon op de Vlaamse Scheldedijken, en voel je je even weer vlakbij huis!

#02. Hortobágy Nationaal Park

Het landschap van dit 800 km² grote park bestaat uit grote vlaktes met steppe, moeras, rivieren en weides zover het oog reikt.

 

#03. Wie Hongarije zegt...

... zegt goulash!

#04. Kekes

De hoogste berg van Hongarije (1066 meter).

#05. Hongaarse plattelandsdorpen...

... met totaal onuitspreekbare namen!

#06. Budapest

Buda is de kant op de heuvel, Pest ligt aan de overkant van de Donau.