19 April 2020

Voyage, voyage... met trein en vouwfiets!

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)
Inspiratie
19 April 2020

Voyage, voyage... met trein en vouwfiets!

door Zomer Zonder Vliegen (Gast)

🤸‍♀️ Pre-Corona Tryouts 🔜 Post-Corona  CommonPractices 🤸‍♂️

“Het zaligste scenario voor slow travel is de vouwfiets en de trein. Je rijdt van thuis zo de trein op en je ontvouwt je fiets en rijdt je bestemming binnen. Ik reisde op die manier samen met collega Cleo Janse naar Novara in Italië. In Parijs moesten we overstappen. Het was een zonnige dag. We fietsten dwars door de stad. Van Gare du Nord langs het Canal Saint Martin voorbij de Bastille tot aan de Seine en volgden dan linkeroever tot aan Gare de Lyon. Een prachtige fietstocht. Op het terras voor het station, tijd voor koffie en dan een sneltrein rechtstreeks tot onze bestemming. De trein reed door de Franse alpen, vertraagde zijn vaart en slingerde tussen de bergen. Het raam van de wagon leek wel een fotogalerij. Tot slot, het prettige gevoel om een onbekende stad binnen te fietsen: vanop het perron naar je hotel.

Sinds ik de trein en de vouwfiets heb ontdekt, staat de auto volledig aan de kant en als het kan, blijft het vliegtuig op het tarmac.” 

➡️ Wim Wabbes, programmator bij Handelsbeurs Concertzaal in Gent nam vorig jaar 13 keer de trein naar het buitenland (o.a. naar Slovenië, Oostenrijk en Italië). Hiermee spaarde hij 5 vliegtuigreizen en 8 autoritten uit.

📽 Roman Klochkov maakte een korte animatiefilm op basis van gesprekken met Wim en collega Cleo Janse over deze reizen, in het kader van een project van Greentrack Gent om cultuurorganisaties te inspireren tot een 100 % duurzame werking 💚! Je kan de film hier bekijken op de website van Greentrack. 
#SlowTravel #LeadByExample #BeeldVerhaal