24 November 2018

Zomer Zonder Vliegen Claims the Climate!

door Zomer Zonder Vliegen
Inspiratie
24 November 2018

Zomer Zonder Vliegen Claims the Climate!

door Zomer Zonder Vliegen

Reizen zonder vliegtuig to the next level… Nog zes keer slapen en ZZV-crewlid Toby vertrekt samen met drie kompanen op een fantastisch avontuur. Samen met zijn kompanen Jan, Lander en Jelle zal hij de afspraken van het klimaatakkoord van Bonn (COP23, 2017) met de fiets tot bij de Belgische onderhandelaars op de klimaattop in Katowice, Polen (COP24) brengen. Het wordt een tocht door drie landen, 1100 kilometer en 7000 hoogtemeters – de Claim the Climate Fast Lane!

De vier musketiers doen de tocht naar Katowice onder de vlag van Climate Express, een enthousiaste groep vrijwilligers die politiek ongebonden streeft naar een daadkrachtige en solidaire aanpak van het klimaatprobleem. Samen met haar partnerorganisaties mobiliseert Climate Express tienduizenden Belgen die allen op straat zullen komen voor Claim the Climate op 2 december 2018 in Brussel – het wordt de grootste klimaatmanifestatie in België ooit!

Toby: “Een fietstocht naar Katowice is mijn manier om mijn stem te verheffen voor een ambitieus en rechtvaardig klimaatbeleid. Ik hoop met het verhaal van onze tocht anderen te inspireren. Ik hoop, oprecht, te kunnen delen hoe mijn ervaring als fietser mijn band met de planeet vormgeeft, ik wens iedereen de verbondenheid en verwondering die ik als fietser zelf ervaar, want het is die verbondenheid en verwondering die onze toekomst vorm zal geven!”

Meer weten?

Volg het verhaal van de Fast Lane Katowice op de facebookpagina of blog op de website en laat je inspireren! 

Een winter zonder vliegen, de winter van je leven!