13 August 2019

Zomer Zonder Vliegen werft aan!

door Zomer Zonder Vliegen
Nieuws & Info
13 August 2019

Zomer Zonder Vliegen werft aan!

door Zomer Zonder Vliegen

GEZOCHT: REIZIGERS / VERHALENVERTELLERS!

      Wie zoeken wij? 

We zoeken inspirerende sprekers en verhalenvertellers die het verhaal van Zomer Zonder Vliegen mee willen uitdragen. Enerzijds zoeken we mensen met het oog op een reeds concrete activiteit (zie §1 hieronder), anderzijds zoeken we enthousiastelingen die flexibel inzetbaar zijn op verschillende soorten activiteiten (zie §2). 

1️⃣ 'Met de trein of fiets door Europa' is een activiteit die in 2020 op het programma staat van een landelijke vormingsorganisatie. Ze zet sterk in op duurzaamheid en wil haar leden sensibiliseren door in de lokale groepen (over heel Vlaanderen) een getuigenis te brengen van mensen die met de trein of fiets een reis maakten in Europa. Via Zomer Zonder Vliegen zoekt de vormingsorganisatie getuigen. Bedoeling is dat je je eigen reisverhaal brengt, graag gepaard met wat foto's en de mensen tegelijk concrete tips meegeeft over reizen met de fiets of trein: hoe vind je de goedkoopste tickets, is een interrailpas voordeliger, wat voor fiets gebruik je best, hoeveel kilometer kan je per dag ongeveer doen, enzovoort,...

2️⃣ Een inspirerende presentatie of prikkelend verhaal over reizen zonder vliegtuig, een interactieve workshop op maat, een uiteenzetting over de milieuimpact van vliegreizen en de rol van de luchtvaart en onze reiscultuur in het bredere klimaatplaatje; voor verenigingen, scholen, in bibliotheken of voor bedrijven: het kan allemaal! We zoeken enthousiaste sprekers die niet bang zijn om voor een publiek te staan, en hierbij de dialoog met het publiek zeker ook niet uit de weg gaan. 

       Wat bieden wij?

✅ Zomer Zonder Vliegen geeft je de nodige (inhoudelijke en andere) input en ondersteuning. We werken altijd in onderling overleg. Heb je graag dat wij je voorzien van een kant-en-klare presentatie of wil je liever wat meer vrijheid in het verhaal dat je zal vertellen? Sta je liever met twee voor een publiek dan moederziel alleen? Kan allebei perfect! We krijgen vragen van een waaier aan organisaties en voor verschillende soorten activiteiten, dus ook voor de vrijwilligers is er voor elk wat wils!

voor iedere activiteit krijg je een vrijwilligersvergoeding en betalen we je bovendien de onkosten voor openbaar vervoer terug (max. 2000 km/jaar)

Zomer Zonder Vliegen is een initiatief van een kleine groep geëngageerde vrijwilligers. Met onze campagne hebben we onze plaats in de kern van het (klimaat)debat, en dat zal in de nabije toekomst zeker niet veranderen - integendeel. Onze reis- en vliegcultuur maakt deel uit van een ruimer consumptiepatroon dat de planetaire grenzen ver te buiten gaat en dus onhoudbaar is. We zijn er van overtuigd dat het het verhaal dat wij daar met Zomer Zonder Vlliegen tegenover stellen (anders reizen, trager, bewuster, en ja, soms minder ver) heel waardevol is. 

       ⏩ En jij? Wil jij samen met ons een fantastisch, hoopvol verhaal schrijven én vertellen over hoe een andere wereld mogelijk is? 

Laat het ons weten, en samen bekijken we snel de mogelijkheden!

Contact: info@zomerzondervliegen.be