10 September 2019

Zomer Zonder Vliegen werft aan (2)!

door Zomer Zonder Vliegen
Nieuws & Info
10 September 2019

Zomer Zonder Vliegen werft aan (2)!

door Zomer Zonder Vliegen

GEZOCHT: SCHRIJFTALENT MET INTERESSE VOOR KLIMAAT, LUCHTVAART EN REIZEN!

      Wie zoeken wij?

We zoeken mensen met een vlotte pen die het verhaal van Zomer Zonder Vliegen op verschillende manieren mee willen uitdragen! 

Het schrijven van reisverhalen, opiniestukken, analyses, nieuwsberichten,...: het kan allemaal. Aan jou de keuze! 

In eerste instantie komt jouw creatief schrijfwerk terecht op de blog op onze website (en via onze social mediakanalen vindt het dan zijn weg naar hopelijk zoveel mogelijk én een steeds groeiende groep lezers 😉). 

Daarnaast kunnen wij (op externe vraag of op eigen initiatief) ook inhoud - niet in het minst opiniestukken - aanleveren of aanbieden aan anderen (bv. andere blogs, tijdschriften en magazines, kranten).

     ⏩ Welk schrijfwerk kan je concreet doen?

Verhalen schrijven over reizen zonder vliegtuig, op basis van eigen belevenissen. Die verhalen kunnen concrete tips bevatten (over hoe je bijvoorbeeld op een bepaalde bestemming geraakt zonder vliegtuig) - maar kunnen evengoed gewoon een bepaald gevoel aan de lezer overbrengen, variatie troef!

Verhalen van anderen schrijven of herwerken. Je spreekt daarvoor mensen aan, je pluist blogs, boeken of tijdsschriften uit of je doet de eindredactie van stukken die wij in onze mailbox krijgen.

Opiniestukken en analyses schrijven over actuele thema’s inzake luchtvaart, vaak naar aanleiding van berichten of opinies in andere media of concrete nieuwsfeiten.

Een interview doen met iemand met een bepaalde expertise inzake klimaat, luchtvaart en reizen of met een uitgesproken mening hierover.

✅ De wekelijkse mailinglist van Stay Grounded opvolgen, en interessante content hieruit communiceren naar ons publiek. Wat verduidelijking: Stay Grounded is het internationale netwerk waar wij deel van uitmaken. De mailinglist die zij wekelijks uitsturen bevat telkens een tiental berichten over wat er allemaal gaande is bij onze collega’s-luchtvaartactivisten wereldwijd, maar ook over bijvoorbeeld studies inzake luchtvaartthema’s - die de reguliere media vaak niet halen, enzovoort.

     ⏩ Wat bieden wij?

 Zomer Zonder Vliegen geeft je de nodige (inhoudelijke en andere) input en ondersteuning. We werken altijd in onderling overleg. De communicatie van Zomer Zonder Vliegen loopt het hele jaar door, maar het zwaartepunt ligt uiteraard in de lente en de zomer!

De tijd die je aan je engagement besteedt (met andere woorden: hoeveel stukken je schrijft), bepaal je volledig zelf! 

Zomer Zonder Vliegen is een initiatief van een kleine groep geëngageerde vrijwilligers. Met onze campagne hebben we onze plaats in de kern van het (klimaat)debat, en dat zal in de nabije toekomst zeker niet veranderen - integendeel. Onze reis- en vliegcultuur maakt deel uit van een ruimer consumptiepatroon dat de planetaire grenzen ver te buiten gaat en dus onhoudbaar is. We zijn er van overtuigd dat het het verhaal dat wij daar met Zomer Zonder Vlliegen tegenover stellen (anders reizen, trager, bewuster, en ja, soms minder ver) heel waardevol is.

    En jij? 

Wil jij samen met ons een fantastisch, hoopvol verhaal schrijven over hoe een andere wereld mogelijk is? Laat het ons weten via mail, en samen bekijken we snel de mogelijkheden! Engageer je je graag voor Zomer Zonder Vliegen, maar ben je niet zo'n schrijver? Bekijk de andere vacatures hier en hier!

Contactinfo@zomerzondervliegen.be